Ett mycket lättlagat och kalasgott rabarberrecept!
Christines rabarberpaj
Skär 500 g rabarber i småbitar, lägg dem i en ugnsform. Strö på lite socker.
Smält 150 g smör
häll i 0,5 dl sirap och 1 dl grädde, vispa ihop och dra kastrullen från värmen.
Rör ihop
2 dl mjöl
2,5 dl havregryn
1 tsk bakpulver
2 dl socker
Blanda ned socker/mjölröran i kastrullen.
Bred smeten över rabarberna, grädda i 25-30 min i 175 grader, tills ytan är lite knäckig.
Njut med vaniljsås eller glass.
9 kommentarer:
Tack, ska testa. Jag orkar inte göra någon pajdeg och jag har rabarber i kylskåpet som måste användas. Det passar förhoppningsvis kaffegästerna i morgon på "Kristi Him".
trevlig helg!
Nu måste jag ut och se om det har vuxit någon rabarber (och så måste jag köpa grädde också).
Nu har jag testat pajen med rabarber till barnbarnens stora förtjusning två gånger!
Vad roligt, Kajsastina! Visst är den trevligt lättgjord?
Nu har jag plockat fram fjolårets frysta rabarber och gjort smeten.
Om en halvtimme vet jag hur det smakar...
Tack för receptet, pajen blev vansinnigt god!
Kul Fifi! Jag tycker också att det är ett kanonrecept!
Rabarberpajen ser riktigt god ut!
Ni kanske vill lägga upp den på Rabarberpaj.se så att fler få ta del av receptet?
Men oj så gott det ser ut och så enkelt det verkar att fixa - måste testas!
Skicka en kommentar