31 maj 2011

Knäckig rabarberpaj

Ett mycket lättlagat och kalasgott rabarberrecept!


Christines rabarberpaj
Skär 500 g rabarber i småbitar, lägg dem i en ugnsform. Strö på lite socker.

Smält 150 g smör
häll i 0,5 dl sirap och 1 dl grädde, vispa ihop och dra kastrullen från värmen.

Rör ihop
2 dl mjöl
2,5 dl havregryn
1 tsk bakpulver
2 dl socker

Blanda ned socker/mjölröran i kastrullen.

Bred smeten över rabarberna, grädda i 25-30 min i 175 grader, tills ytan är lite knäckig.
Njut med vaniljsås eller glass.

9 kommentarer:

tankar från mitt fönster sa...

Tack, ska testa. Jag orkar inte göra någon pajdeg och jag har rabarber i kylskåpet som måste användas. Det passar förhoppningsvis kaffegästerna i morgon på "Kristi Him".
trevlig helg!

Cari sa...

Nu måste jag ut och se om det har vuxit någon rabarber (och så måste jag köpa grädde också).

tankar från mitt fönster sa...

Nu har jag testat pajen med rabarber till barnbarnens stora förtjusning två gånger!

Anni sa...

Vad roligt, Kajsastina! Visst är den trevligt lättgjord?

Cari sa...

Nu har jag plockat fram fjolårets frysta rabarber och gjort smeten.
Om en halvtimme vet jag hur det smakar...

Fifi sa...

Tack för receptet, pajen blev vansinnigt god!

Anni sa...

Kul Fifi! Jag tycker också att det är ett kanonrecept!

Rabarberpaj.se sa...

Rabarberpajen ser riktigt god ut!

Ni kanske vill lägga upp den på Rabarberpaj.se så att fler få ta del av receptet?

Carita Liljendahl sa...

Men oj så gott det ser ut och så enkelt det verkar att fixa - måste testas!