23 jan. 2010

Saffranspannacotta med jordgubbssås

Jag är med i en bokcirkel. Vi är fyra tjejer som träffas och samtalar om en bok. Denna gången hade vi läst "Svinhugg" av Marianne Cederwall,  alla tyckte vi det var en underhållande, lättläst bok. Till nästa träff ska vi läsa "En liten hattaffär på hörnet" av Marita Conlon-McKennan. Men allt fokus ligger naturligtvis inte bara på böcker utan mat och dryck är även det centralt.

Gårdagens meny bestod utav ratatouillen  som Anni bjöd på för ett tag sedan. Till den serverades bandpasta och kycklingfilé. Efterrätten var Saffranspannacotta med jordgubbssås. Alla tyckte det var mumsigt värre och jag kan säga att allt var mycket lätt att göra!
 


Saffranspannacotta med jordgubbssås
1 dl Gelésocker Multi
4-5 dl grädde, valfri sort jag tog laktosfri
1 pkt saffran
2 krm vanillinsocker
Jordgubbar

Blanda samman socker, grädde och smaksättning i en kastrull och koka i ½ minut. Häll upp i portionsglas. Hit förberedde jag dagen innan. Mixa jordgubbarna och häll över strax innan serveringen.


14 kommentarer:

Anni sa...

Pannacotta är så gott och så lättgjort - undrar varför man inte gör det oftare? Det blev inte stark saffranssmak?

Anne-Lie sa...

tyckte inte att det blev för stark saffransmak för jordgubbssåsen neutraliserade! Men jag är å andra sidan förtjust i saffran;-))

Ewa sa...

Åhhhh vilken trevlig blogg jag hittade här då ;)
Kram på er tjejer♥

Ulla PE sa...

yoghurtpannacotta med jordgubbssås är också gott. Mums!
Det är ert fel att jag precis gjorde choklamousse :-)

Ingvor sa...

Kram på er Anni och Anne-Lie! Matmänniskor som gör mig så himla glad!

Ann -Charlotte sa...

Hit kommer jag att återvända med dreglande gipor......mmmmm
Ann-Charlotte

akson sa...

Trevligt att se lite recept som är laktosfria!!

Detta eftersom jag är laktosintolerant, vilket sambon också är plus mjölkproteinallergiker.

Det är inte helt lätt att hitta recept eller utesluta mjölkprodukter utan att det går åt pipsvängen. I vissa fall fungerar det med rismjölk och ibland med soja yoghurt, fast den är inte god! Gjorde naanbröd förra veckan på just soja yoghurt, fungerade perfekt!

Hej hopp i det goda!

Catarina sa...

Smakrik, färstark och livbejakande blogg. Tack för det....:-)

Janicke sa...

Mmm låter gott och busenkelt. Ska pröva med hallon som jag har frysta sen i somras. Någon av er som har provat äkta saffran, eller saffran i lösvikt ska jag väl säga. Inköpt i Essencefabriken?

Anni sa...

Jag köpte saffran på Essencefabriken i julas och konstaterade att den MÅSTE finfördelas och lösas upp i lite vätska, annars blir det varken färg eller smak. Det är väl så det är med de långa trådarna, till skillnad från den i stort sett färdigmalda som köpes i vanliga mataffärer.

Pockethexan sa...

Härligt med den "godis"blogg, klart att man vill vare me här!!!

Jag länkar!

Vi (vi o vi, dottern bakade o jag heja på)gjorde faktiskt också laktosfri pannacotta när vi pysslade här om helgen till 18-åringen som fyllde år, han är laktosint. (som han har fått ifrån sin finska morfar, det var vad de sa när vi var hos barnläk när han var liten -"har ni några finska band, för det är därifrån de flesta får det ifrån")!

Nu går jag o bäddar ner mig igen för jag har fått lilla söta brorsdotterns tredagarsfeber....

Kramis!

Camilla (Rantis) sa...

åh, en ny och mycket vacker blogg av två underbara tjejer....
den måste jag ju bara följa....
saffranspannacottan såg definitivt mumsig ut...

( hörrni tjejer, jag ser en detta som en BOK form om ett tag..... *S*)
Hälsningar från Fru Blå-Stjärt i Bollnäs!

Camilla (Rantis) sa...

Nu står det pannacotta i min kyl med...
tog vad jag hittade, så det blev med björnbär och hjortron...
å de bästa är att Herr Brandis inte gillar sånt så jag får ALLA för mig själv...
*S*

maria sa...

:) TACK!! för alla tips och kommande... ni är för goa ni 2!