Den efterfrågade ratatouillen!
Min väninna Ulrika bjuder alltid på suveränt god mat och jag är snabb på att be om recepten. Flera av hennes rätter har sedan blivit favoriter här hemma också. Detta recept har jag spritt vidare bland många internetvänner - nu vet ni var ni lätt hittar det!
Ullis ratatouille
4 portioner
1 aubergine (350g)
1 zucchini (300g)
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 burk körsbärstomater
2 msk olivolja
½ tsk + 2 krm salt
2 krm + 1 krm svartpeppar
150 g getost
2 dl mild ajvar relish
1 kruka basilika, grovt hackad
½ kruka oregano
1 msk balsamvinäger
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär aubergine, zucchini och rödlök i grova bitar.
Skala och hacka vitlöken.
Lägg i en ugnssäker form.
Vänd ner tomaterna, olivoljan, ½ tsk salt och 2 krm peppar.
Rosta i ugn 25-30 min.
Skär bort kanten på getosten och smula ner resten i grönsakerna.
Blanda i ajvar och örter. Smaka av med salt, peppar och balsamvinäger.
(När maken dekorerade den till vår fest i våras gjorde han den randig av getost och ajvar - det var snyggt! Foto: Babsan)

Kommentarer
Monika