21 jan. 2010

Den efterfrågade ratatouillen!

Min väninna Ulrika bjuder alltid på suveränt god mat och jag är snabb på att be om recepten. Flera av hennes rätter har sedan blivit favoriter här hemma också. Detta recept har jag spritt vidare bland många internetvänner - nu vet ni var ni lätt hittar det!


Ullis ratatouille
4 portioner
1 aubergine (350g)
1 zucchini (300g)
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 burk körsbärstomater
2 msk olivolja
½ tsk + 2 krm salt
2 krm + 1 krm svartpeppar
150 g getost
2 dl mild ajvar relish
1 kruka basilika, grovt hackad
½ kruka oregano
1 msk balsamvinäger

Sätt ugnen på 225 grader.
Skär aubergine, zucchini och rödlök i grova bitar.
Skala och hacka vitlöken.
Lägg i en ugnssäker form.
Vänd ner tomaterna, olivoljan, ½ tsk salt och 2 krm peppar.
Rosta i ugn 25-30 min.
Skär bort kanten på getosten och smula ner resten i grönsakerna.
Blanda i ajvar och örter. Smaka av med salt, peppar och balsamvinäger.
(När maken dekorerade den till vår fest i våras gjorde han den randig av getost och ajvar - det var snyggt! Foto: Babsan)

8 kommentarer:

Anne-Lie sa...

Å vem tror du ska göra den på fredag när det är bokcirkel här hemma?;-))

Cosi sa...

Denhär kallas Cloettas raratouille i Finland! Läcker läcker! Skulle göra den igår, men de hade inte Ajvar relish på Stockmann

Cosi sa...

ratatouille, alltså

Nica sa...

Åh - vilken härlig blogg - och vilken härlig ratatouille!! Var så länge sedan jag åt en riktig sådan. Kanske ska man våga sig på att leka kock i kväll?

Anonym sa...

jag avnjöt den i början på veckan den är så god och ser dessutom läcker ut vilket inte all ratatouille gör
Monika

maria sa...

mm ser gott ut. ätes som den är eller som tillbehör ?

Anni sa...

Maria, jag brukar göra en jättesats av denna o ta en portion som smal lunch, utan något till - annars passar den till både fisk o kött o på buffébordet. Kyckling är väl nästan allra godast till...

Anne-Lie sa...

Jag gjorde den i fredags till tjejerna i bokcirkel, vi hade kyckling till! Alla gillade den;-))