23 aug. 2020

Squash på enklaste sättet!


Så står man där igen, med hur mycket squash som helst, och undrar vad man ska göra. Får jag då tipsa om ett suveränt enkelt och gott sätt att tillaga den som ett tillbehör till i stort sett allt?

Parmesanstekt squash
Squash
Olja
Parmesan

Skär squashen i tärningar, drygt centimeterstora. Hetta upp en rejäl stekpanna med lite olja. När oljan är riktigt varm öser du i squashtärningarna och steker dem. Rör inte runt, för de ska få brun stekyta! Efter några minuter kan du röra så att även andra sidor får stekyta.
Under tiden river du parmensanost i vald mängd.
När squashen fått bra med färg på flera sidor, det tar kanske 10 minuter totalt, sänker du värmen något och stör över parmesanosten.
Sedan är det bara att servera!


Vi åt den till Mickes kotletter med ris, sockerärtor, morfars inkokta gröna tomater, plommonchutney och tomatsallad. Så gott!

Inga kommentarer: