Jag gillar inte vanlig bearnaisesås, men ändå var det något som fick mig att prova den här med morotsbas och sedan dess är jag fast! Nej, jag äter fortfarande inte vanlig bea men lagar gärna denna!
Morotsbearnaise
4-6 portioner
4 morötter, ca 400 g
2 tsk dragon
0,5 dl vitvinsvinäger
100 g smör
Skala och skär morötterna i centimeterstora bitar. Koka dem mjuka.
Under tiden som morötterna kokar blandas vinäger och dragon i en liten kastrull och kokar tills ungefär hälften återstår.
Häll vattnet av morötterna och mixa dem med stavmixer, blanda i vinägern och klicka i smöret. Mixa slätt.
Smaka av med salt och peppar.
Denna sås och sparrisdippen är två fräscha favoriter som passar till både kött och fisk!
5 kommentarer:
Den måste jag testa! Råkade köpa för mycket morötter så då passar det ju extra bra :) Ska den serveras varm?
Kram!
Ja! Den serveras varm/ljummen, så gör den klar i sista stund. Den kallnar ju något av smöret.
Kram och tack för att du fortfarande kikar in.
Trevligt att det finns nån mer som inte gillar bea! Då kanske jag också gillar den här ;)
Älskar bearneisesås......skrev jag rätt nu??? äh, du förstår, men alltid är det kul med nya recept.
Ha det gott. Är första gången jag besöker din blogg.
HEJSVEJS!
Det lät spännande.Nu gillar jag iof vanlig bea. Men alltid kul att testa något nytt! 💗
Skicka en kommentar