Just smultron är så knepiga bär, vansinnigt somriga och goda men inte så lyckade att koka sylt på - om man nu skulle få ihop till mer än ett grässtrå ...
På Gotland fick dottern och jag ihop tillräckligt för att jag skulle ge mig på att göra en väldigt enkel och vansinnigt god smultronparfait. Ingen glassmaskin behövs, hur ofta har man en sådan på landet (där man å andra sidan skulle behöva den!!!)?
Och så här ser en klick av den goda glassen ut när den hamnat på bordet! |
Smultronparfait
10 lyxiga portioner
1 liter smultron
5 dl vispgrädde
5 dl socker
5 ägg
Vispa ägg och socker riktigt, riktigt vitt och pösigt. Vispa grädden fast. Blanda försiktigt ihop grädde, smultron och äggblandning. Häll i form (det blev en hel avlång brödform i aluminium) och frys i minst sex timmar.
Så enkelt.
Så gott.
Så passande till Månadens sötsak - semester!
Så fanns det ju de som plockade annat än smultron ... |
2 kommentarer:
Vad lyxigt att baka med smultron! Det är ett så ljuvligt litet bär!
Åh det har jag aldrig smakat. Men det låter ju helt suveränt gott =)
Skicka en kommentar