13 sep. 2012

Vackra nötskorpor


De här skorporna är så enkla att göra att de får vara vårt bidrag till Månadens sötsak på temat enkelt. De enda skorpor jag vet som är lättare att göra, är att skiva och torka en färdigköpt bullängd!

Nötskorpor
2 ägg
1 3/4 dl socker
2 1/2 dl mjöl
150 g hasselnötter

Sätt ugnen på 150 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och nötter och vänd ner blandningen i smeten. Bred ut smeten i en smord avlång form på 1 1/2 liter. Grädda i 1 timme.

Stjälp upp kakan och linda in den i en fuktig kökshandduk. Låt vila i 4-5 timmar. 

Sätt ugnen på 225 grader. Skär kakan i så tunna skivor som möjligt med vass kniv. Lägg skivorna på bakpappersklädd plåt och låt dem torka i ugnen i 5 minuter eller tills de fått fin färg.


5 kommentarer:

maria sa...

mums!

låter supergott!

Marie sa...

Tack så jättemycket! Citronkladdkaka var sjukt gott, speciellt dagen efter. :) Testa gärna!

Camilla sa...

Med en sån härlig titel på bloggen var jag tvungen att klicka mig in. Gillar vad jag fann. Mer fett och socker till folket!
Dessa nötskorpor verkar vara supermumsiga! Passar nog lika bra till kaffet som till glass...

Ninja sa...

Mums skriver jag :)

Bland bakverk och kastruller sa...

Vilka goda skorpor!!