Vackra nötskorpor
De här skorporna är så enkla att göra att de får vara vårt bidrag till Månadens sötsak på temat enkelt. De enda skorpor jag vet som är lättare att göra, är att skiva och torka en färdigköpt bullängd!
Nötskorpor
2 ägg
1 3/4 dl socker
2 1/2 dl mjöl
150 g hasselnötter
Sätt ugnen på 150 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och nötter och vänd ner blandningen i smeten. Bred ut smeten i en smord avlång form på 1 1/2 liter. Grädda i 1 timme.
Stjälp upp kakan och linda in den i en fuktig kökshandduk. Låt vila i 4-5 timmar.
Sätt ugnen på 225 grader. Skär kakan i så tunna skivor som möjligt med vass kniv. Lägg skivorna på bakpappersklädd plåt och låt dem torka i ugnen i 5 minuter eller tills de fått fin färg.

Kommentarer
låter supergott!
Dessa nötskorpor verkar vara supermumsiga! Passar nog lika bra till kaffet som till glass...