Snabbare än snabbt gick det att få denna smakrika middag på bordet! Enda arbetet var att strimla kyckling och purjolök, sedan var middagen klar på en kvart. Barnen jublade!
Pestokyckling
6 portioner
1 kilo kycklingfiléer
2 purjolökar
smör
½ burk god pesto
2 dl grädde
färsk tagliatelle, bandspagetti, gärna grön
Strimla purjolök och kyckling, fräs i smör. Sätt på pastavattnet.
Tillsätt pesto och grädde och låt puttra färdigt under lock samtidigt som pastan kokar.
6 kommentarer:
Låter himla gott, säger en öbo som verkligen börjar längta efter MAT.
Jag går på itrims rivstart, vilket betyder 3 veckor med deras soppor och shaker. Men nästa torsdag får jag börja äta igen :-)
Blir nästan samma men jag brukar köra:
Skär kycklingen i tärnings stora bitar. Bryn dom i stekpannan tills de är precis färdiga sen i med vit vin, 3 hackade bitlöks klyftor och höns buljong.
Låt det puttra en stund och sen i med pesto och creme freash.
Rör om och skulle man se att det kommer för mycket olja upp från peston när man inte rör om på en stund tillsätt lite mer CF.
Efteråt pressa ytterligare 1-3 vitlöks klyfotor i det.
Fixa band pasta och häll över allt i en stor skål.
Toppa med lite röd papprika eller något för att få det se lite muntert ut :)
Tack Pestokungen för din variant. Lyxigt med vitt vin! Rejält med vitlök, tar den inte udden av pestosmaken?
@ Anni:
Det jag har i är
700g - 1k Kyckling file.
3 Burkar pesto (Viktigt det är bra pesto annars förstörs smaken! Har dock hjärn släpp med namnet nu men inget låg budget märke som Eldorado eller annat.)
5 DL creame Fresh
1 paket pasta
2 höns buljong tärningar.
6 vitlöks bitar
Vit vin - Vet inte hur mycket jag använder. Beror på mängd kyckling mest. Men häller på så det täcker stekpannan utan att det blir för mycket.
Låter kanske idiotiskt men som sagt jag kör det på känsla med vinet..
Med så mycket pesto och annat eftersom det blir en STOR! portion så känns inte vitlöken så mycket. det beror på hur mycket man gillar vitlök :P
Men portionen räcker även till dagen efter....den är faktiskt nästan bättre att äta direkt efter man tagit ut den ut kylskåpet enligt vissa i min kära familj :)
Aha, 5 dl crème fraîche och tre burkar pesto "späder" tillsammans med vinet onekligen ut vitlöken en del! Förstår att det blir mycket mat!
Skicka en kommentar