Kyckling med pesto
Snabbare än snabbt gick det att få denna smakrika middag på bordet! Enda arbetet var att strimla kyckling och purjolök, sedan var middagen klar på en kvart. Barnen jublade!
Pestokyckling
6 portioner
1 kilo kycklingfiléer
2 purjolökar
smör
½ burk god pesto
2 dl grädde
färsk tagliatelle, bandspagetti, gärna grön
Strimla purjolök och kyckling, fräs i smör. Sätt på pastavattnet.
Tillsätt pesto och grädde och låt puttra färdigt under lock samtidigt som pastan kokar.

Kommentarer
Jag går på itrims rivstart, vilket betyder 3 veckor med deras soppor och shaker. Men nästa torsdag får jag börja äta igen :-)
Skär kycklingen i tärnings stora bitar. Bryn dom i stekpannan tills de är precis färdiga sen i med vit vin, 3 hackade bitlöks klyftor och höns buljong.
Låt det puttra en stund och sen i med pesto och creme freash.
Rör om och skulle man se att det kommer för mycket olja upp från peston när man inte rör om på en stund tillsätt lite mer CF.
Efteråt pressa ytterligare 1-3 vitlöks klyfotor i det.
Fixa band pasta och häll över allt i en stor skål.
Toppa med lite röd papprika eller något för att få det se lite muntert ut :)
Det jag har i är
700g - 1k Kyckling file.
3 Burkar pesto (Viktigt det är bra pesto annars förstörs smaken! Har dock hjärn släpp med namnet nu men inget låg budget märke som Eldorado eller annat.)
5 DL creame Fresh
1 paket pasta
2 höns buljong tärningar.
6 vitlöks bitar
Vit vin - Vet inte hur mycket jag använder. Beror på mängd kyckling mest. Men häller på så det täcker stekpannan utan att det blir för mycket.
Låter kanske idiotiskt men som sagt jag kör det på känsla med vinet..
Men portionen räcker även till dagen efter....den är faktiskt nästan bättre att äta direkt efter man tagit ut den ut kylskåpet enligt vissa i min kära familj :)