Mäktig chokladtårta med extra allt!
Klarar ni av ett kakrecept till?
En riktig favorit och dessutom lätt att göra. Man varierar toppingen efter tycke och smak, men grunden är densamma. Tårtan är makalöst mäktig och god och alldeles alldeles underbar! Ja, den är god även nästa dag och nästa dag och ...
Grunden är en dubbel sats av kladdkaka, bästa receptet finner du här. (Klicka) Den är så smart eftersom den blandas direkt i kastrullen = minimalt med disk!
Sätt ugnen på 175 grader.
Häll den dubbla satsen smet i en smord och bröad form med löstagbar kant (eller botten, kakan blir väldigt stadig) och tryck ner ett helt paket halverade Ballerina kladdkaka. Grädda i 25 minuter.
Glasyren gör jag alltid av 3 rejäla matskedar Nutella som rörs mjuk med 3 msk varmt kaffe.
Förra söndagen, när mellangrabben fyllde 16, bredde jag glasyren direkt på kakan och dekorerade sedan med hallon, björnbär och minimarshmallows.
Några veckor tidigare, när dottern fyllde 21, fördelade jag först ut spritindränkta moreller (surkörsbär) som var kvar från makens likörtillverkning och sedan glasyren ovanpå.
Och nu, några dagar efter att detta skrevs, kommer jag på att jag toppade hela härligheten med krossade amarettokakor (ta mandelbiskvier om du inte hittar amarettokakorna, jag hittade mina på Lidl.).
Här är det som ni förstår öppet för fantasin! Mitt enda tips är att inte välja något som är för sött, då blir tårtan nog övermäktig. Nästa gång tänker jag prova att ha nötter ovanpå!

Kommentarer
Men hur kommer man på att stoppa i ballerinakex i kakan? Det får du gärna berätta.