21 okt. 2011

Småljummen päronröra till Brie

Såg på tv en gång hur Nigella Lawson värmde päron med valnötter och marsalavin för att servera till gorgonzola. I brist på gorgonzola och marsala använde jag mig av portvin och Brie. Gott blev det!



Brie med portvinsglaserade päron och nötter
500 g Brie
4 päron
lite smör
150 g valnötskärnor
1 dl portvin
1 msk honung

Lägg brieosten på ett fat.
Skär päronen i bitar, tag bort kärnhus men låt skalet sitta kvar. Fräs bitarna i lite smör på inte för stark värme. Under tiden blandas portvin och honung i en mugg. Häll vinblandningen på päronen och låt dem mjukna däri. Lyft upp päronen, lägg dem på osten.
Lägg valnötterna i vin/honungsblandningen och låt dem puttra någon minut tills det mesta av vätskan kokat in och nötterna blivit glansiga. Häll dem ovanpå päronen. Servera genast!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Åh ja det är gott,jag kör med bara nötter och frukt för vinet dricker jag upp under tiden jag lagar mat.
Mia

Öbon sa...

Låter himla gott. Och förresten, vad gör väl det att byta ut marsalan och gorgonzolan mot portvin och Brie? Funkar ju det med.