Småljummen päronröra till Brie
Såg på tv en gång hur Nigella Lawson värmde päron med valnötter och marsalavin för att servera till gorgonzola. I brist på gorgonzola och marsala använde jag mig av portvin och Brie. Gott blev det!
Brie med portvinsglaserade päron och nötter
500 g Brie
4 päron
lite smör
150 g valnötskärnor
1 dl portvin
1 msk honung
Lägg brieosten på ett fat.
Skär päronen i bitar, tag bort kärnhus men låt skalet sitta kvar. Fräs bitarna i lite smör på inte för stark värme. Under tiden blandas portvin och honung i en mugg. Häll vinblandningen på päronen och låt dem mjukna däri. Lyft upp päronen, lägg dem på osten.
Lägg valnötterna i vin/honungsblandningen och låt dem puttra någon minut tills det mesta av vätskan kokat in och nötterna blivit glansiga. Häll dem ovanpå päronen. Servera genast!

Kommentarer
Mia