10 okt. 2011

En annorlunda lasagne

Häromkvällen var den son som inte gillar lasagne och den son som inte gillar svamp på annat håll och jag insåg lyckligt att jag kunde göra svamplasagne! Färska plattor och champinjoner fanns i kylen och kantareller i frysen. Jag googlade för att få inspiration och hittade ett recept där man dessutom hade lufttorkad skinka i lagren - och gissa vad jag hade i min kyl? Just det, lufttorkad skinka!

Så jag gick ner i källaren för att hämta en påse kantareller. Tinade dem försiktigt i mikron. Och insåg att det var kycklinglever.

Jaha.

Men nog kan man ha kycklinglever i en lasagne? Jag tog med mig läsglasögonen och hämtade en ny påse ur frysen - nu blev det kantareller. Och så här gjorde jag min mycket goda lasagne:


Lasagne med svamp och kycklinglever
4 personer
Färska lasagneplattor (jag använde drygt ett paket av ICAs)
2 gula lökar
300 g kycklinglever
400 gram förvällda kantareller
500 g färska champinjoner
2 dl grädde
3 vitlöksklyftor
12 skivor lufttorkad skinka
2 förpackningar Kelda ostsås
riven ost (jag gillar Lidls färdigrivna Mozzarella på påse)

Sätt ugnen på 180 grader.

Hacka lökarna och fräs dem i lite smör. Tillsätt kycklinglevern och klipp den i mindre bitar direkt i pannan. Skiva champinjonerna och tillsätt dem samt kantarellerna. Låt fräsa tills kycklinglevern är nästan färdigstekt. Häll på grädden och låt den puttra in lite. Krydda med pressad vitlök.

Varva lasagneplattor, svamp/leverröra, lufttorkad skinka och ostsås i en form. Avsluta med riven ost. Grädda i 25 minuter tills ytan fått fin färg.


7 kommentarer:

Anne-Lie sa...

Här snackar vi äkta inspiration! Kycklinglever istället för svamp - ja inte vet jag om det kan bli gott, men det ser onekligen gott ut!
Men vart tog den lufttorkade skinkan vägen?

Anni sa...

Tack Anne-Lie, den glömde jag bort! Korrigerar receptet!

Och det var kycklinglever PLUS svamp - supergott!

Anne-Lie sa...

Snyggt jobbat Anni! Noterade allt att du inte uteslöt svampen men det är lever jag rynkar näsan åt - men kycklinglever kanske är bättre än vanlig men här är tyvärr en rejäl skeptiker när någon säger lever...

Anni sa...

För kännedom så äter jag heller aldrig lever, men kycklinglever är något helt annat. Två totalt olika smaker.

Cari sa...

Mmm kycklinglever - kommer ihåg att jag har ätit någon god sallad med det. Minns du? Har du kvar det receptet?

Så otroligt duktig du är på att laga mat - att hitta på sådär, det lyckas jag aldrig med.

Anni sa...

Cari - det finns här i bloggen ;-)
http://dubbelhakorna.blogspot.com/2010/01/gillar-ni-kycklinglever.html

Cari sa...

Klart att receptet finns på bloggen ;-)
att jag inte letade där.