En annorlunda lasagne
Häromkvällen var den son som inte gillar lasagne och den son som inte gillar svamp på annat håll och jag insåg lyckligt att jag kunde göra svamplasagne! Färska plattor och champinjoner fanns i kylen och kantareller i frysen. Jag googlade för att få inspiration och hittade ett recept där man dessutom hade lufttorkad skinka i lagren - och gissa vad jag hade i min kyl? Just det, lufttorkad skinka!
Så jag gick ner i källaren för att hämta en påse kantareller. Tinade dem försiktigt i mikron. Och insåg att det var kycklinglever.
Jaha.
Men nog kan man ha kycklinglever i en lasagne? Jag tog med mig läsglasögonen och hämtade en ny påse ur frysen - nu blev det kantareller. Och så här gjorde jag min mycket goda lasagne:
Lasagne med svamp och kycklinglever
4 personer
Färska lasagneplattor (jag använde drygt ett paket av ICAs)
2 gula lökar
300 g kycklinglever
400 gram förvällda kantareller
500 g färska champinjoner
2 dl grädde
3 vitlöksklyftor
12 skivor lufttorkad skinka
12 skivor lufttorkad skinka
2 förpackningar Kelda ostsås
riven ost (jag gillar Lidls färdigrivna Mozzarella på påse)
Sätt ugnen på 180 grader.
Hacka lökarna och fräs dem i lite smör. Tillsätt kycklinglevern och klipp den i mindre bitar direkt i pannan. Skiva champinjonerna och tillsätt dem samt kantarellerna. Låt fräsa tills kycklinglevern är nästan färdigstekt. Häll på grädden och låt den puttra in lite. Krydda med pressad vitlök.

Kommentarer
Men vart tog den lufttorkade skinkan vägen?
Och det var kycklinglever PLUS svamp - supergott!
Så otroligt duktig du är på att laga mat - att hitta på sådär, det lyckas jag aldrig med.
http://dubbelhakorna.blogspot.com/2010/01/gillar-ni-kycklinglever.html
att jag inte letade där.