Ett ljuvlig paj jag bjöds på hos Ullis en gång, receptet lär komma från familjen Taube. Att den är så makalöst god beror förstås på allt smör - och mandelmassan ...
Blåbärspaj
ca 12 bitar
Deg:
3 dl mjöl
150 g smör
½ dl socker
Fyllning:
300 g mandelmassa
150 g smör
4 normalstora ägg
1½ msk mjöl
1 msk socker
ca 2 dl blåbär
Servera med glass eller lättvispad grädde.
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ingredienserna till degen i en matberedare. Tryck ut den i en pajform med löstagbar kant/botten. Nagga. Förgrädda i ca 10 minuter.
Riv mandelmassan och rör ihop den med smöret, tillsätt ett ägg i taget under omröring. Rör ned mjöl och socker, bred sedan ut blandningen i pajskalet. Strö över bären.
Grädda i 35 minuter tills fyllningen är vackert gyllenbrun.
2 kommentarer:
Låter himla gott!
Vilken härlig blogg..massa gott...hit kommer jag gärna igen..
Skicka en kommentar