14 juli 2011

Mosters kladdkaka

Det är inte utan att mitt hjärta smälter när jag blir ombedd att baka kladdkaka till syrrans son som fyller år. Mosters kladdkaka är bäst så det är därför jag blir tillfrågad. Nu vet ju jag att syrran är grym i köket men tänkt det skiter jag i helt enkelt för nog är det kul att få suga i sig av berömmet ;-)) 
Så håll tillgodo här kommer receptet!














Bilden är återanvänd från min blogg - tyvärr glömde jag kameran hemma så det blev ingen bild från kalaset. Men ni får helt enkel hålla tillgodo med det ni ser;-))
Mosters kladdkaka
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält 150 g smör och låt det svalna något.
Rör i 3 dl socker, 1 dl kakao och 2 tsk vaniljsocker. Blanda väl!
Tag 2 ägg - rör ner 1 ägg i taget.
Avsluta med 2 dl mjöl.
Vill man kan man smaksätta med 1 msk mörk rom eller apelsinlikör.
Grädda mitt i ugnen 15 - 20 minuter. 
Servera med grädde eller glass!
Detta är helt klart en kladdig kaka och godast är den dagen efter;-))

5 kommentarer:

Cari sa...

Hur många ägg ska det vara?

Anne-Lie sa...

Tack Cari för att du uppmärksammade min miss! Har nu rättat till det hela i inläggen där det nu står att det ska vara 2 ägg och inget annat!

Barbro sa...

Jag gjorde en blåbärskladdis idag, blev riktigt lyckad.

Fishis sa...

Mmm, jag vill bara sleva i mig det där :)

Bakspecialisten sa...

Det där receptet har jag använt mig av i år och daar! Det är hur bra som helst, användbart och kan varieras till tusen! Ett guldrecept m a o. :) Ha en fin vecka!