Okey då Anni! I elfte timman kommer här receptet på min midsommartårta;-))
Bjuder er på ett tårtrecept som jag fick av min kära svärmor för många många år sedan. Å många tårtbottnar har det blivit sen dess. Tårtbottnar som sen kan bli "Godistårta", Jordgubbstårta, Hallontårta, Prinsesstårta osv. Tårtbottnar som kan göras i långpanna eller form så med andra ord ett användbart recept!
Svärmors tårtbotten
3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kokhett vatten
Knäck äggen och tillsätt sockret. Vispa minst 3 minuter tills allt blir nästan vitt och fluffigt.
Blanda vetemjöl med bakpulvret och rör ner i äggsmeten.
Koka upp vattnet och rör i det sist.
Häll upp i en form som är smörad och bröad (veteströ, kokos, sesamfrö el liknande) och sätt in i ugnen som ska vara 175 grader. Efter 30 minuter kan du kolla om kakan är torr och har släppt lite från kanterna - är det så så är det klart.
Låt formen svalna i ca 5 minuter innan den stjälps upp på ett sockrat fat.
Låt svalna ca 5 minuter utan formen därefter på med formen igen och låt den bli helt kall.
Dela bottnen så att det blir tre delar. Jag brukar alltid ha vaniljkräm i ett av lagren, det andra lagret brukar jag ta vad jag har. Äppelmos, mosade jordgubbar, vispad grädde och bär, hallon- el jordgubbssylt, chokladpudding...
Vispa så grädde och lägg på (om jag gör prinsesstårta brukar jag blanda vaniljkräm i vispgrädden). Sen är det bara till att välja hur du tänker dekorera din tårta!
Låt er väl smaka och hoppas ni alla får en glad midsommar!
3 kommentarer:
Vad är det för pinnar/rör du har dekorerat tårtan med? Jag får inte ihop bilden.
Utan att veta tycker jag att det ser ut som ett kexrör täckt med vit choklad som Anne-Lie tryckt in i grädden. Mums ...
Säger som Cari - vad är det för kex?
Mycket riktigt är det kexrör;-)) Man tager vad man haver!!!
Skicka en kommentar