Midsommartårta
Okey då Anni! I elfte timman kommer här receptet på min midsommartårta;-))
Bjuder er på ett tårtrecept som jag fick av min kära svärmor för många många år sedan. Å många tårtbottnar har det blivit sen dess. Tårtbottnar som sen kan bli "Godistårta", Jordgubbstårta, Hallontårta, Prinsesstårta osv. Tårtbottnar som kan göras i långpanna eller form så med andra ord ett användbart recept!
Svärmors tårtbotten
3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kokhett vatten
Knäck äggen och tillsätt sockret. Vispa minst 3 minuter tills allt blir nästan vitt och fluffigt.
Blanda vetemjöl med bakpulvret och rör ner i äggsmeten.
Koka upp vattnet och rör i det sist.
Häll upp i en form som är smörad och bröad (veteströ, kokos, sesamfrö el liknande) och sätt in i ugnen som ska vara 175 grader. Efter 30 minuter kan du kolla om kakan är torr och har släppt lite från kanterna - är det så så är det klart.
Låt formen svalna i ca 5 minuter innan den stjälps upp på ett sockrat fat.
Låt svalna ca 5 minuter utan formen därefter på med formen igen och låt den bli helt kall.
Dela bottnen så att det blir tre delar. Jag brukar alltid ha vaniljkräm i ett av lagren, det andra lagret brukar jag ta vad jag har. Äppelmos, mosade jordgubbar, vispad grädde och bär, hallon- el jordgubbssylt, chokladpudding...
Vispa så grädde och lägg på (om jag gör prinsesstårta brukar jag blanda vaniljkräm i vispgrädden). Sen är det bara till att välja hur du tänker dekorera din tårta!
Låt er väl smaka och hoppas ni alla får en glad midsommar!
Bjuder er på ett tårtrecept som jag fick av min kära svärmor för många många år sedan. Å många tårtbottnar har det blivit sen dess. Tårtbottnar som sen kan bli "Godistårta", Jordgubbstårta, Hallontårta, Prinsesstårta osv. Tårtbottnar som kan göras i långpanna eller form så med andra ord ett användbart recept!
Svärmors tårtbotten
3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kokhett vatten
Knäck äggen och tillsätt sockret. Vispa minst 3 minuter tills allt blir nästan vitt och fluffigt.
Blanda vetemjöl med bakpulvret och rör ner i äggsmeten.
Koka upp vattnet och rör i det sist.
Häll upp i en form som är smörad och bröad (veteströ, kokos, sesamfrö el liknande) och sätt in i ugnen som ska vara 175 grader. Efter 30 minuter kan du kolla om kakan är torr och har släppt lite från kanterna - är det så så är det klart.
Låt formen svalna i ca 5 minuter innan den stjälps upp på ett sockrat fat.
Låt svalna ca 5 minuter utan formen därefter på med formen igen och låt den bli helt kall.
Dela bottnen så att det blir tre delar. Jag brukar alltid ha vaniljkräm i ett av lagren, det andra lagret brukar jag ta vad jag har. Äppelmos, mosade jordgubbar, vispad grädde och bär, hallon- el jordgubbssylt, chokladpudding...
Vispa så grädde och lägg på (om jag gör prinsesstårta brukar jag blanda vaniljkräm i vispgrädden). Sen är det bara till att välja hur du tänker dekorera din tårta!
Låt er väl smaka och hoppas ni alla får en glad midsommar!
Kommentarer
Säger som Cari - vad är det för kex?