30 mars 2011

Färgstark och lättlagad lax i ugn

Köpte hem en laxsida som så ofta, men ville variera mig lite. Lätt att bara köra på i samma gamla spår annars. Hade svaga minnen av en lax Jamie Oliver gjorde på TV en gång i tiden och gjorde en lyckad variant.


Färgstark och lättlagad lax i ugn
(Det här räckte till 8 personer)
En laxsida på 1 1/2 kilo
En påse frysta gröna bönor (COOP:s var på 750 g)
En ask cocktailtomater
15-20 svarta oliver
Några matskedar pesto
(Olivolja med citron)
Couscous

Sätt ugnen på 220 grader.
Lägg laxen med skinnsidan upp i en långpanna (jag fick dela fisken i två halvor för att få plats).
Fördela de frysta bönorna runt om tillsammans med tomater och oliver.
Klicka pesto på grönsakerna.
In med långpannan i ugn, efter 10-15 minuter kan skinnet lätt dras av från laxen. Salta och peppra.
(Jag hade olivolja med citron hemma och ringlade sådan över alltihopa). Sätt in långpannan i ugnen igen.

Tillaga couscous enligt anvisningar på paketet medan laxen går färdig i ugn (tar 5-10 minuter, kolla att den är genomstekt). Servera couscousen till laxen och grönsakerna.


3 kommentarer:

Anne-Lie sa...

Den du den såg mycket spännande och god ut! Kommer att göra det men kanske inte denna helgen;))

Cari sa...

Ska absolut prova detta recept. Men ev på lägre temperatur, min lax blir så lätt torr.

tankar från mitt fönster sa...

Tack för lättlagad lax. Jag äter så mycket fisk men tröttnar på min tillalgning, så ny kryddning är bra.
ha en skön söndag kväll