28 feb. 2011

Lantliga baguetter

Ibland vill man ha ett lite rejälare bröd till en gryta eller soppa, då passar dessa havrebaguetter bra! Lättbakade och goda, med rejäl skorpa.


Paulas havrebaguetter
4 st
2½ dl havregryn
6 dl vatten 40-gradigt
1 pkt jäst
2 tsk salt
1 msk honung
12 dl vetemjöl

Häll det varma vattnet över havregrynen och låt dem svälla. När temperaturen svalnat till fingervarmt, smulas jästen ner i blandningen.
Blanda ner övriga ingredienser.
Jäs degen i en timme.
Sätt ugnen på 260 grader. Låt plåtarna vara i ugnen när den värms upp, så att degen sedan läggs direkt på varm plåt!

Stjälp upp degen på mjölat bord (jag behövde rejält med extra mjöl, så jag har utökat ursprungsreceptet med två dl) och dela degen i fyra delar.

Drag ut varje degbit till plåtens längd och vrid något varv.

Grädda i 260 grader ca 12 min, sänk sedan värmen till 150 grader och grädda ytterligare 12 min.

3 kommentarer:

tankar från mitt fönster sa...

Tack!" Det ska jag pröva. Det måste ju vara nyttigare med havregryn och snabbt att bara vrida.
ha det gott!

Barbro sa...

Här var det mycket att uppdatera.
Dessa ska absolut testas och salladen med jordgubbar och avokado.

Mona sa...

Nu ska jag grädda mitt bröd. Dagens middagsgäster får det till grytan som jag ska bjuda på.