Lantliga baguetter
Ibland vill man ha ett lite rejälare bröd till en gryta eller soppa, då passar dessa havrebaguetter bra! Lättbakade och goda, med rejäl skorpa.
Paulas havrebaguetter
4 st
2½ dl havregryn
6 dl vatten 40-gradigt
1 pkt jäst
2 tsk salt
1 msk honung
12 dl vetemjöl
Häll det varma vattnet över havregrynen och låt dem svälla. När temperaturen svalnat till fingervarmt, smulas jästen ner i blandningen.
Blanda ner övriga ingredienser.
Jäs degen i en timme.
Sätt ugnen på 260 grader. Låt plåtarna vara i ugnen när den värms upp, så att degen sedan läggs direkt på varm plåt!
Stjälp upp degen på mjölat bord (jag behövde rejält med extra mjöl, så jag har utökat ursprungsreceptet med två dl) och dela degen i fyra delar.
Drag ut varje degbit till plåtens längd och vrid något varv.
Grädda i 260 grader ca 12 min, sänk sedan värmen till 150 grader och grädda ytterligare 12 min.

Kommentarer
ha det gott!
Dessa ska absolut testas och salladen med jordgubbar och avokado.