Körsbärskaka med knaprig yta
Vissa år ger mitt träd med surkörsbär, moreller, massor av bär - andra får jag knappt någonting. Att sitta och kärna ur dem för att göra sylt är något jag helt slutat med sedan det år alla syltburkar blev stulna vid ett inbrott. Istället blir det saft eller så fryser jag in bären hela, med kärnan kvar.
Egentligen är detta ett äppelkakerecept, omhuldat sedan många, många år, men jag har med förtjusning använt det till mina moreller också. När jag bjuder på kakan påpekar jag alltid att det är kärnor i bären...
Körsbärskaka
4 dl mjöl (en dl kan gärna bytas mot havregryn)
100 g smör
1 3/4 dl socker
1 ägg
3 tsk bakpulver
Blanda allt till en deg (jag gör det i matberedare) och klicka ut den över moreller/äppelbitar i lämplig form.
Grädda i 225 graders ugnsvärme i ca 20 minuter.
Servera med vaniljsås eller en klick vispad grädde.

Kommentarer
Tyvärr försöker jag hålla igen, så här blir detingen kaka, men på söndag ska jag på 12-årskalas!
kram
Har inte glömt bort ER !
Får nämligen inte äta några kolhydrater, blir så frestad av de läckra bakelserna o.allt Ni bakar
Håller ett vakande öga i alla fall så jag inte missar något.