26 okt. 2010

Smakrik och lättlagad kyckling

En alldeles utmärkt rätt när man har gäster och vill ha något gott som också kan förberedas. Igår var det tjejmiddag här hos mig och jag bjöd på

Smakrik kyckling i ugn
6 personer

1 kg kycklingfilé, gärna innerfiléer
1 stor purjolök
150 g baconstrimlor
1 dl vitt vin
2 dl grädde
1 dl riven ost

Skiva purjolöken och låt den och baconstrimlorna mjukna tillsammans i en panna i några minuter. Tillsätt vin, grädde och peppra med lite svartpeppar. Låt koka upp.
Lägg kycklingen i en ugnsfast form, använder du hela filéer tycker jag att du delar varje filé i tre delar på längden.
Häll över purjo-bacon-blandningen och toppa med den rivna osten.
Hit kan du förbereda!
Sedan ska hela rätten in i 225 graders ugn i 20-25 minuter, under tiden kokas riset till.
Servera gärna med en grönsallad.
(Till efterrätt fick tjejerna Kristinas goda jordgubbspaj, det receptet hittar du i detta inlägg!)

4 kommentarer:

Synnøve. sa...

Det såg gott ut.
Hade kyckling igår. Det är nått man kan varirera i det oändliga.
Ska titta på efterrätten.
Kram Synnöve.

Anne-Lie sa...

Men du detta lät gott - men grädde och ost? Har du räknat kcal;-))

Anni sa...

Anne-Lie, om du skippar riset är det LCHF...

Oljekritan sa...

DETTA tillagar jag i morron, när min goda vän kommer på besök..Tack för tipset!"!" Kram//Karina