En alldeles utmärkt rätt när man har gäster och vill ha något gott som också kan förberedas. Igår var det tjejmiddag här hos mig och jag bjöd på
Smakrik kyckling i ugn
6 personer
1 kg kycklingfilé, gärna innerfiléer
1 stor purjolök
150 g baconstrimlor
1 dl vitt vin
2 dl grädde
1 dl riven ost
Skiva purjolöken och låt den och baconstrimlorna mjukna tillsammans i en panna i några minuter. Tillsätt vin, grädde och peppra med lite svartpeppar. Låt koka upp.
Lägg kycklingen i en ugnsfast form, använder du hela filéer tycker jag att du delar varje filé i tre delar på längden.
Häll över purjo-bacon-blandningen och toppa med den rivna osten.
Hit kan du förbereda!
Sedan ska hela rätten in i 225 graders ugn i 20-25 minuter, under tiden kokas riset till.
Servera gärna med en grönsallad.
(Till efterrätt fick tjejerna Kristinas goda jordgubbspaj, det receptet hittar du i detta inlägg!)
4 kommentarer:
Det såg gott ut.
Hade kyckling igår. Det är nått man kan varirera i det oändliga.
Ska titta på efterrätten.
Kram Synnöve.
Men du detta lät gott - men grädde och ost? Har du räknat kcal;-))
Anne-Lie, om du skippar riset är det LCHF...
DETTA tillagar jag i morron, när min goda vän kommer på besök..Tack för tipset!"!" Kram//Karina
Skicka en kommentar