21 sep. 2010

Bekväma plättar

Jo, det är klart att man kan göra ugnspannkaka också - men min vill av någon anledning fastna i botten och vara geggig i mitten. Och om tiden inte räcker till för vanligt pannkaksgräddande tycker jag att dessa plättmuffins är en suverän mellanväg.

Varför inte till en lyxig brunch?

Plättmuffins
24 st
4 dl mjöl + gärna lite bakpulver
4 ägg
8 dl mjölk
2 tsk vaniljsocker
och salt om ni brukar ha det i er pannkakssmet

Vispa bort alla mjölklumpar, lättast om inte all mjölk hälls i på en gång.
Ja, en helt vanlig pannkakssmet!

Häll smeten i två muffinsplåtar, antingen smörjer ni formarna först eller så har ni lite smält smör i smeten.

Grädda i 225 graders ugn 15-20 minuter. Servera med sylt, socker, nutella & banan eller - min favorit - turkisk yoghurt, honung och valnötter...

1 kommentar:

Unknown sa...

Nu har jag köpt mej muffinsplåt och ska göra dessa fina och säkert goda pannkakor.
Tack för tippset!

Ha det Gott
Kramar
/Maggan