Jo, det är klart att man kan göra ugnspannkaka också - men min vill av någon anledning fastna i botten och vara geggig i mitten. Och om tiden inte räcker till för vanligt pannkaksgräddande tycker jag att dessa plättmuffins är en suverän mellanväg.
Varför inte till en lyxig brunch?
Plättmuffins
24 st
4 dl mjöl + gärna lite bakpulver
4 ägg
8 dl mjölk
2 tsk vaniljsocker
och salt om ni brukar ha det i er pannkakssmet
Vispa bort alla mjölklumpar, lättast om inte all mjölk hälls i på en gång.
Ja, en helt vanlig pannkakssmet!
Häll smeten i två muffinsplåtar, antingen smörjer ni formarna först eller så har ni lite smält smör i smeten.
Grädda i 225 graders ugn 15-20 minuter. Servera med sylt, socker, nutella & banan eller - min favorit - turkisk yoghurt, honung och valnötter...
1 kommentar:
Nu har jag köpt mej muffinsplåt och ska göra dessa fina och säkert goda pannkakor.
Tack för tippset!
Ha det Gott
Kramar
/Maggan
Skicka en kommentar