28 juni 2010

Färgglatt, lättlagat, gott!

En favoriträtt som jag brukade laga mycket förr men som fallit i glömska under småbarnsåren. Nu bjöd jag tonårssönerna på den och de jublade! Egentligen ska det vara en varm sallad utan kolhydrattillbehör - perfekt för LCHF:are - men grabbarna fick pasta till och var så nöjda så.


Varm sallad
4 portioner
1 påse fryst broccoli, ca 800 gram
1 ask cocktailtomater
100 g salami (kan uteslutas om man vill laga vegetariskt)
20-25 svarta oliver
150 g fetaost

Dressing:
5 msk olivolja
2 msk vinäger
1 stor pressad vitlöksklyfta

Till servering:
basilika
ev pasta

Sätt ugnen på 225 grader.
Koka broccolin enligt anvisning på påsen. Halvera tomaterna, strimla salamin.
Blanda broccoli, salami, tomater och oliver i en ugnsfast form. Smula över fetaosten.
Blanda dressingen i en liten kastrull och hetta upp på spisen. Häll den över grönsakerna. 
Gratinera högt upp i ugnen ca 5 minuter tills osten fått färg.
Strö basilikablad över och servera gärna med kokt pasta.

2 kommentarer:

Anne-Lie sa...

Detta lät mer än mumsigt - ska testas!

Artista sa...

Jag kan säga en sak - att hade jag själv fått bestämma hur vi äter hemma så låter receptet ljuvligt. Ibland blir det så att jag lagar två rätter (för att jag inte gillar stuvade makaroner och falukorv och annat s.k. svensk 70talshusmanskost. Hur får man resten av familjen att äta så här gott? Jag har försökt sen de var små. Men de åt bara pappas mat. Stuvat. Mjöl och mjölk-mat. >o(.... Nåja. Dom mognar kanske...