Färgglatt, lättlagat, gott!
En favoriträtt som jag brukade laga mycket förr men som fallit i glömska under småbarnsåren. Nu bjöd jag tonårssönerna på den och de jublade! Egentligen ska det vara en varm sallad utan kolhydrattillbehör - perfekt för LCHF:are - men grabbarna fick pasta till och var så nöjda så.
Varm sallad
4 portioner
1 påse fryst broccoli, ca 800 gram
1 ask cocktailtomater
100 g salami (kan uteslutas om man vill laga vegetariskt)
20-25 svarta oliver
150 g fetaost
Dressing:
5 msk olivolja
2 msk vinäger
1 stor pressad vitlöksklyfta
Till servering:
basilika
ev pasta
Sätt ugnen på 225 grader.
Koka broccolin enligt anvisning på påsen. Halvera tomaterna, strimla salamin.
Blanda broccoli, salami, tomater och oliver i en ugnsfast form. Smula över fetaosten.
Blanda dressingen i en liten kastrull och hetta upp på spisen. Häll den över grönsakerna.
Gratinera högt upp i ugnen ca 5 minuter tills osten fått färg.
Strö basilikablad över och servera gärna med kokt pasta.

Kommentarer