På en av mina tjejmiddagar hade Maja gjort denna ljuvliga lax som förrätt.
Gör inte det.
Detta är en huvudrätt, ja rent av en paradrätt! Sist jag gjorde den var i onsdags till makens födelsedagsmiddag.
Och Anne-Lie, njut nu - jag glömde att fotografera laxen i tid, så bilden är tagen på resterna i en plastburk...
Gorgonzolaspäckad lax
Till 1 laxfilé på ca 1 kilo tar jag
100 g kallrökt lax, i strimlor
3 skivor torrt vitt bröd
150 g gorgonzola
Sätt ugnen på 225 grader. Skär brödet i små tärningar.
Lägg laxen med skinnsidan ner på plåt med bakplåtspapper. Skär tvärgående snitt men inte ända ner. Lägg de rökta laxskivorna och gorgonzolabitar i snitten. Tryck fast brödbitarna i osten. Sätt in laxen i mitten av ugnen och stek ca 20 minuter till täcket fått fin färg och laxen är färdig. Servera med ris och grönsaker.
Om gästerna inte gillar gorgonzola är det enkelt att låta en del av laxen vara "naken"!
5 kommentarer:
Ah... en rätt i mitt tycke och smak!
Jag som älskar fisk.
Förresten, ditt förra recept med rabarberkrämen provade jag i förra veckan.
Det blev riktigt gott!
Nu blir en rätt hungrig igen alltså....
Klems i kylan.
Synnöve.
Men hallå är detta en porrblogg eller? En naken lax - näe min får nog vara påklädd;-))
Litet funder sam blir jag att höra at lax o gorgonzola skulle passa ihop.
Men jag älskar både lax och gorgonzola,så varför inte. Blir det en fet rätt då kanske? Jag skapröva kansketill Mors dag!
kram
/Ulla
Skicka en kommentar