Lax och gorgonzola!
På en av mina tjejmiddagar hade Maja gjort denna ljuvliga lax som förrätt.
Gör inte det.
Detta är en huvudrätt, ja rent av en paradrätt! Sist jag gjorde den var i onsdags till makens födelsedagsmiddag.
Och Anne-Lie, njut nu - jag glömde att fotografera laxen i tid, så bilden är tagen på resterna i en plastburk...
Gorgonzolaspäckad lax
Till 1 laxfilé på ca 1 kilo tar jag
100 g kallrökt lax, i strimlor
3 skivor torrt vitt bröd
150 g gorgonzola
Sätt ugnen på 225 grader. Skär brödet i små tärningar.
Lägg laxen med skinnsidan ner på plåt med bakplåtspapper. Skär tvärgående snitt men inte ända ner. Lägg de rökta laxskivorna och gorgonzolabitar i snitten. Tryck fast brödbitarna i osten. Sätt in laxen i mitten av ugnen och stek ca 20 minuter till täcket fått fin färg och laxen är färdig. Servera med ris och grönsaker.
Om gästerna inte gillar gorgonzola är det enkelt att låta en del av laxen vara "naken"!

Kommentarer
Jag som älskar fisk.
Det blev riktigt gott!
Klems i kylan.
Synnöve.
Men jag älskar både lax och gorgonzola,så varför inte. Blir det en fet rätt då kanske? Jag skapröva kansketill Mors dag!
kram
/Ulla