31 maj 2010

Mera frukt i maten!

Oj, så retro det känns att skriva mango chutney - men så har detta recept använts flitigt sedan Cari bjöd på sin version i början på 80-talet...



Caris indiska köttfärs
(min version)
Nötfärs
Hackad lök
Curry, garam masala, spiskummin
En buljongtärning
Grädde & mjölk
Bananer
Nötter (jordnötter eller cashewnötter)
Mango chutney 
Fräs köttfärs och lök, krydda med curry och garam masala (en indisk kryddblandning) eller spiskummin och buljongtärningen. Späd med grädde och mjölk. Lägg i skivade bananer och låt det puttra någon minut under lock så att bananerna mosar sig liiite. Servera med ris, nötter och mango chutney plus gärna en blandad sallad.

2 kommentarer:

Synnøve. sa...

Mums, om det inte vore för bananen. Tål inte banan så jag får titta på den där rätten i stället.
Kramen.

Babsan sa...

Retro är inte fel tycker jag! Jag brukar göra en mangosås som är sååå god.