29 mars 2010

Två kassler- & kålrätter, med eller utan frukt

Två snarlika recept, kassler är en väldigt bra basvara att ha hemma i kylen!


Kassler med dijonsenap
Strimlad kassler
Gul lök i strimlor/klyftor
Strimlad vitkål/savoykål
Grädde
Dijonsenap

Fräs löken utan att den tar färg, tillsätt vitkålen och lite vatten, låt puttra under lock tills kålen mjuknat.
I en annan panna fräses kasslern, tillsätt grädde och dijonsenap.
Antingen serveras kål och kassler var för sig, eller så blandas allt ihop.
Ris är gott till om man så vill.


Kassler med äpple
Strimlad kassler
Gul lök i strimlor/klyftor
Strimlad vitkål/savoykål
Äpple i klyftor
Persilja

Fräs löken utan att den tar färg, tillsätt vitkålen och lite vatten, låt puttra under lock tills kålen mjuknat.
Tillsätt äppelklyftorna som får värmas någon minut.
I en annan panna fräses kasslern.
Allt blandas samman och rikligt med hackad persilja strös över.
Ris är gott till om man så vill.

3 kommentarer:

Ulla sa...

Men Anni, DU bloggar väl inte om mat NU?

Synnøve. sa...

Dessa två recept lät goda. Ska nog prova det där utan grädde.
tack för tipset.
Synnöve.

tina sa...

Tack för tips! :-D