4 mars 2010

Fisk för nybörjare och oss andra

Jag tror inte att det kan bli enklare  - en oerhört god fiskrätt. Och faktiskt ska man använda vanliga fyrkantiga fiskpaket! Missa inte det som ser bränt ut runt kanten, som min dotter petade bort innan hon insåg att just det är det allra godaste!


Mme Junods fisk
2 portioner

1 pkt djupfryst torsk / hoki läggs i ugnsfast form.
Häll 2 dl mellangrädde runt om (inte ovanpå!)
Strö 2 tsk Herbamare örtsalt ovanpå fisken och grädda i 200-225 graders ugn 45-50 min.
Ös INTE!
Servera med potatis och gröna ärter.
(Receptet från Annas kokbok)

Har ni aldrig köpt Herbamare? Det är ett örtsalt med enbart örter och salt, inga klumpförebyggande medel, ingen glutamat, inga konstigheter, allting ekologiskt odlat.

13 kommentarer:

Cari sa...

Jättegod fisk som är populär här hemma.

Anette sa...

Det lät ju väldigt enkelt! Jag är verkligen urdålig på att laga fisk. Jag tycker inte det smakar gott......är nog för dålig med att krydda! Ska testa det här. /Anette

helen sa...

OJ det var ju nästan inte ens ett recept! :) Här hemma kör vi på starkare grejer, nämligen...trocomare!!!

Förresten ska jag få fart på min bakningsblogg igen, och ni får hemskt gärna slänga in en länk till 'an. http://bakeoholic.blogspot.com/

Kraaam.

Anonym sa...

Jättesmidigt och va bra tips, det där Herbamare ska jag köpa
Mia

Anne-Lie sa...

Denna har jag gjort men har inte fattat att man inte får hälla grädden på fisken;-))

Anni sa...

Trocomare, Helen! Wow! Du är då wild and crazy!
;-)

Ewa sa...

Låter gott! Måste inhandla örtsalt alltså.

helen sa...

I know! Out of control, totally!!

Hehe nej. Vi har alltid haft trocomare i min familj. den här matbloggen är mysig tycker jag:

http://amelia.se/blogg/husmorsorna/

Janicke sa...

Kul att du tipsade om detta, har det sedan länge i min repertoar. Alla tiders att ta till när kroppen kräver fisk och hjärnan står still eller när man inte orkar böka med nåt mer komplicerat.

Anonym sa...

Herbamare är gott på både det ena och det andra!

Å fisk med!

Heja dubbelhakorna från en med trippel.
Jaja...ska vara värst...som vanligt...

Anne-Lie sa...

Gjorde denna idag - men jag bottnade formen med bladspenat. Jisses vad det blev gott;-))

Anni sa...

Färsk eller fryst spenat, Anne-Lie? Låter gott!

Anne-Lie sa...

En påse babyspenat var det jag tog! Så färsk med andra ord;-))