Mme Junods fisk
2 portioner
1 pkt djupfryst torsk / hoki läggs i ugnsfast form.
Häll 2 dl mellangrädde runt om (inte ovanpå!)
Strö 2 tsk Herbamare örtsalt ovanpå fisken och grädda i 200-225 graders ugn 45-50 min.
Ös INTE!
Servera med potatis och gröna ärter.
(Receptet från Annas kokbok)
Har ni aldrig köpt Herbamare? Det är ett örtsalt med enbart örter och salt, inga klumpförebyggande medel, ingen glutamat, inga konstigheter, allting ekologiskt odlat.
Har ni aldrig köpt Herbamare? Det är ett örtsalt med enbart örter och salt, inga klumpförebyggande medel, ingen glutamat, inga konstigheter, allting ekologiskt odlat.
13 kommentarer:
Jättegod fisk som är populär här hemma.
Det lät ju väldigt enkelt! Jag är verkligen urdålig på att laga fisk. Jag tycker inte det smakar gott......är nog för dålig med att krydda! Ska testa det här. /Anette
OJ det var ju nästan inte ens ett recept! :) Här hemma kör vi på starkare grejer, nämligen...trocomare!!!
Förresten ska jag få fart på min bakningsblogg igen, och ni får hemskt gärna slänga in en länk till 'an. http://bakeoholic.blogspot.com/
Kraaam.
Jättesmidigt och va bra tips, det där Herbamare ska jag köpa
Mia
Denna har jag gjort men har inte fattat att man inte får hälla grädden på fisken;-))
Trocomare, Helen! Wow! Du är då wild and crazy!
;-)
Låter gott! Måste inhandla örtsalt alltså.
I know! Out of control, totally!!
Hehe nej. Vi har alltid haft trocomare i min familj. den här matbloggen är mysig tycker jag:
http://amelia.se/blogg/husmorsorna/
Kul att du tipsade om detta, har det sedan länge i min repertoar. Alla tiders att ta till när kroppen kräver fisk och hjärnan står still eller när man inte orkar böka med nåt mer komplicerat.
Herbamare är gott på både det ena och det andra!
Å fisk med!
Heja dubbelhakorna från en med trippel.
Jaja...ska vara värst...som vanligt...
Gjorde denna idag - men jag bottnade formen med bladspenat. Jisses vad det blev gott;-))
Färsk eller fryst spenat, Anne-Lie? Låter gott!
En påse babyspenat var det jag tog! Så färsk med andra ord;-))
Skicka en kommentar