Pasta med laxsås
Välj gärna en bandpasta av finare sort och koka enligt receptet.
När vattnet kokar upp passar du på att förbereda laxsåsen.
1 dl matlagningsgrädde/person
Ajvar relish 1-2 msk/dl matlagningsgrädde
Koka ihop i en kastrull ca 5-10 minuter.
Skär lax i kuber jag brukar använda fryst lax i 4 pack.
Lägg i laxen i grytan.
Låt puttra tills laxen är genomkokt ca 5 minuter
Lägg i en burk kräftstjärtar (häll bort vätskan)
Smaka av och tillsätt eventuellt salt och peppar efter smak.
Smaka av och tillsätt eventuellt salt och peppar efter smak.
Koka ej mer nu utan nu är det klart att servera till pastan!
Jag serverar skivade sockerärtor till.
Favoritkakan
Botten
250 g mandelmassa
Fyllning:
125 g smör el margarin
3 dl vispgrädde
250 g mörk choklad
250 g ljus choklad
2 msk mörk rom
Kavla mandelmassan mellan plastfolie täck botten i en ca 21 cm diameter form med löstagbara kanter. Tryck fast mandelmassan i botten.
Smält smör på svag värme och tillsätt grädden när smöret är näst intill smält. Låt koka upp och lyft kastrullen från värmen. Bryt med chokladen i gräddblandningen och låt smälta. Rör om så det blir en jämn smet och tillsätt därefter mörk rom. Häll i formen och kyl minst 4 timmar.
Denna kaka fick jag för första gången av min förra arbetskamrat i Vara som jag faktiskt hälsade på i dagarna, mycket prat blev det;-))
5 kommentarer:
Ojojoj, det blir många dubbelhakor av den kakan! Låter livsfarlig(t god)!!!
Vill bara lägga till ytterligare lite till!
Sitter nu här i soffan med en bit kaka och ett glas rött italienskt - godare än så här kan det nog inte bli;-))
Vi i min familj tackar för maten. Laxsåsen var riktigt god. Det är inte sista gången vi äter den.
Kakan hoppar jag, har hakor så det räcker..;)
Men va kul Mona att maten föll familjen i smaken - å medge att den var lätt att göra;-))
Den laxsåsen låter riktigt frestande för en laxälskare som jag, och något sött till efterrätt är aldrig fel!
Kram
Skicka en kommentar