24 feb. 2010

Krämig pasta med kyckling och grönt

Testade en ny maträtt idag som jag hittade i senaste numret av Buffé (nummer 2, 2010). Söker ständigt efter nya enkla goda vardagsrätter. Med tanke på att jag ofta slarvar bort nya recept som jag hittar i tidningar så passar jag på att lägga in receptet här. Kan ju tänkas att någon av er inte har Buffé så...

  











Krämig pasta med kyckling och grönt
för 4 personer
Koka 300 g pasta enligt anvisningen på förpackningen. Skär 300 g kycklingfilé i strimlor. Skala och skär 2 vitlöksklyftor i skivor. Skala och strimla 1 gul lök och 1 liten purjolök (ca 125 g). Strimla 150 g sockerärter. blanda kycklingen med 1 msk grillkrydda. Stek i 1 msk olja i en stekpanna ca 3 minuter. Tillsätt vitlöken och 2 msk färsk rosmarin (eller 1 tsk torkad) fräs ytterligare någon minut tills kycklingen är klar. Ta upp och lägg på tallrik. Häll 1 msk olja i stekpannan och fräs det strimlade 2-3 minuter. Häll av pastan och häll tillbaka den i kastrullen. Tillsätt 2 dl crème fraiche (jag valde lätt varianten) och värm försiktigt. Blanda i grönsaksfräset, kyckling och 1 påse babyspenat (70 g) Krydda med svartpeppar. Garnera ev med lite hyvlad parmesan.

Kan säga det att mellangrabben och jag mumsade i oss var sin portion och det var riktigt mumsigt. Kommer att göra detta fler gånger - passar till och med till fredagsmys;-)) Men först ska vi njuta av lunchlådorna som står på rad i köket!

3 kommentarer:

Anni sa...

Jag gillar rosmarin, ibland har jag rena begäret efter den kryddan. I höstas hann jag inte ta in min fina planta, så den ligger begravd under ett tjockt snötäcke...

Anonym sa...

Va bra att du la in receptet för det missade jag totalt. Ser smarrigt ut
Mia

Babsan sa...

Ska absolut testas.