24 feb. 2010

Krämig pasta med kyckling och grönt

Testade en ny maträtt idag som jag hittade i senaste numret av Buffé (nummer 2, 2010). Söker ständigt efter nya enkla goda vardagsrätter. Med tanke på att jag ofta slarvar bort nya recept som jag hittar i tidningar så passar jag på att lägga in receptet här. Kan ju tänkas att någon av er inte har Buffé så...

  











Krämig pasta med kyckling och grönt
för 4 personer
Koka 300 g pasta enligt anvisningen på förpackningen. Skär 300 g kycklingfilé i strimlor. Skala och skär 2 vitlöksklyftor i skivor. Skala och strimla 1 gul lök och 1 liten purjolök (ca 125 g). Strimla 150 g sockerärter. blanda kycklingen med 1 msk grillkrydda. Stek i 1 msk olja i en stekpanna ca 3 minuter. Tillsätt vitlöken och 2 msk färsk rosmarin (eller 1 tsk torkad) fräs ytterligare någon minut tills kycklingen är klar. Ta upp och lägg på tallrik. Häll 1 msk olja i stekpannan och fräs det strimlade 2-3 minuter. Häll av pastan och häll tillbaka den i kastrullen. Tillsätt 2 dl crème fraiche (jag valde lätt varianten) och värm försiktigt. Blanda i grönsaksfräset, kyckling och 1 påse babyspenat (70 g) Krydda med svartpeppar. Garnera ev med lite hyvlad parmesan.

Kan säga det att mellangrabben och jag mumsade i oss var sin portion och det var riktigt mumsigt. Kommer att göra detta fler gånger - passar till och med till fredagsmys;-)) Men först ska vi njuta av lunchlådorna som står på rad i köket!

3 kommentarer:

Anni sa...

Jag gillar rosmarin, ibland har jag rena begäret efter den kryddan. I höstas hann jag inte ta in min fina planta, så den ligger begravd under ett tjockt snötäcke...

Mia ><((((º> sa...

Va bra att du la in receptet för det missade jag totalt. Ser smarrigt ut
Mia

Babsan sa...

Ska absolut testas.