30 jan. 2010

Varför slutar jag aldrig överhandla?

Det känns lite olustigt att erkänna detta så här öppet men jag har ett stort problem med att jag överhandlar! På något sätt känns det som om jag inte kan gå förbi denna vara utan att plocka med mig den i vagnen. Tänker alltid att det kan vara bra att ha hemma när suget sätter in så....
... känner ni igen er?
Det som är värst är helt klart det att helt plötsligt har de legat för länge och smakar inte lika gott längre...
.... känner ni igen er?
För vem blir sugen på det här?
Inte jag i varje fall;-))
Men det är nu som förädlings-
processen kommer igång. För inte är jag en sådan där en som slänger inte...
.... känner ni igen er?


Min mammas banankaka
2 bananer mosas med
1 kaffekopp socker. Ställ åt sidan.
1 lättuppvispat ägg blandas med
½ hg smält smör
4 msk grädde eller 3 msk mjölk.
Blanda ihop de mosade bananerna med äggblandningen. Ställ åt sidan.
1 tsk vanillinsocker
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1½ kopp mjöl
Blandas och röres i banan och äggblandningen.
Häll i en smord och bröad form. Denna gång tog jag kokos i stället för ströbröd.

Grädda ca 30 minuter i 175 grader tills kakan känns torr.


Nu brukar det inte vara några problem med att äta upp bananerna;-))

Kom precis på att jag måste skriva upp bananer på veckans inköpslista....


8 kommentarer:

Vilda tankar! sa...

SV: Tack för din fina kommentar, visst är det kul att det sitter ett gäng andra kvinnor och gör ungefär samma saker som en själv. Ibland hittar jag också inlägg som det skulle kunnat vara jag som skrivit.
Det är en rolig/kuslig känsla!
Jag håller med om att Svinhugg är lättläst och bra.
På vilken av dina bloggar skriver du om er bokklubb?
Det skulle vara kul att följa den!
Ha en bra lördag och hoppas kakan var god!
Hälsningar Monica

Anni sa...

Jag är säker på att det vore gott med lite hackad mörk choklad i den kakan! Ska prova!

Annars kan man slänga in bruna bananer med skal o allt i frysen - sedan kör man dem i mixer o får mumsig glass!

helen sa...

Jag säger bara valnötter! Sjukt gott i banankaka.

Förresten skulle det underlätta för mig och mitt lilla autistiska drag om ni kunde skriva vem som författar inläggen. =)

Anni sa...

helen, det står under, men hade av någon anledning försvunnit ett tag idag! Anne-Lie skriver alltid i grönt och jag - ja, gissa i vilken färg...

Anni sa...

Glömde skriva TACK för tipset - jag ska absolut testa med valnötter (men visst kan jag ha i lite choklad också?)

Anonym sa...

Haha,,ja visst handlar man lite för mycket.5 mjölpaket står i skafferitet och skriker..
Mia

Cari sa...

Kan man frysa bananerna med skalet? Jag menar får man av skalet sen då bananerna ska användas?
/Cari

Babsan sa...

Banankaka bakas ofta här. En av Anders favoriter å han har i hackad choklad. Nästan jämt.