24 jan. 2010

Ugnstekt falukorv - lyxmodellen


När dottern och jag skulle på teater härom kvällen fick grabbarna frossa i falukorv, något som vi tjejer gärna avstår. I vanliga fall fyller de korven med ananas alternativt äpplen och häller en tomatsås runt, men nu förberedde jag en lite lyxigare version.

Falukorv de Luxe

Drag skinnet av en ring falukorv.
Skär djupa snitt utan att skära igenom.
Lägg korven i en smord ugnsform.
Fyll snitten med pesto och bitar av soltorkad tomat.
Lägg strimlor av västerbottenost ovanpå.
Stek mitt i ugnen i 225° i ungefär 20 minuter.

Servera med kokt potatis och grönsaker.


"Suveränt god" sa 14-åringen och med tanke på att inget blev kvar, så tror jag honom!

6 kommentarer:

Susjos sa...

Alltså ,jag är ingen gillare av falukorv,helst inte ugnstekt. Men denna!!! Mums så gott det ser ut! Måste provas :)
Älskar pesto,västerbottenost och soltorkade tomater!

Ulla PE sa...

säger som susjo: pesto, västerbottenost och soltorkade tomater är jättegott.
Men falukorven får ni andra äta!

Janicke sa...

Hur mycket frestande godsaker som än läggs på en falukorv kommer den aldrig över min tröskel. Den har varit bojkottad ända sedan jag för säkert trettio år sedan såg ett program om hur den tillverkas - och på vad.

Därmed inte sagt att den inte kan smaka gott. Jag minns kokt falukorv med pepparrotssås och även de där ugnsstekta ringarna. Men, som sagt, vetskap är understundom en aptitnedsättande krydda.

Cari sa...

Det finns nu riktigt OK falukorv att köpa. Titta efter de lite mindre korvarna, inte hela ringar.
Trevligt med en ny blogg - ser fram emot att läsa den. Jag behöver verkligen fler recept både på vanlig vardagsmat och festmat. Så jag hoppas att Anni delar med sig av favoriterna hon har.
Hälsar Cari

Ewa sa...

Jag ÄLSKAR falukorv o denna såg superb ut. Tack för påminnelsen!

Anni sa...

Jag äter inte falukorv själv sedan en provsmakning jag var på, men visst är det så att den här borde passa alla som äter LCHF?