Ugnstekt falukorv - lyxmodellen
När dottern och jag skulle på teater härom kvällen fick grabbarna frossa i falukorv, något som vi tjejer gärna avstår. I vanliga fall fyller de korven med ananas alternativt äpplen och häller en tomatsås runt, men nu förberedde jag en lite lyxigare version.
Drag skinnet av en ring falukorv.
Skär djupa snitt utan att skära igenom.
Lägg korven i en smord ugnsform.
Fyll snitten med pesto och bitar av soltorkad tomat.
Lägg strimlor av västerbottenost ovanpå.Fyll snitten med pesto och bitar av soltorkad tomat.
Stek mitt i ugnen i 225° i ungefär 20 minuter.
Servera med kokt potatis och grönsaker.
"Suveränt god" sa 14-åringen och med tanke på att inget blev kvar, så tror jag honom!

Kommentarer
Älskar pesto,västerbottenost och soltorkade tomater!
Men falukorven får ni andra äta!
Därmed inte sagt att den inte kan smaka gott. Jag minns kokt falukorv med pepparrotssås och även de där ugnsstekta ringarna. Men, som sagt, vetskap är understundom en aptitnedsättande krydda.
Trevligt med en ny blogg - ser fram emot att läsa den. Jag behöver verkligen fler recept både på vanlig vardagsmat och festmat. Så jag hoppas att Anni delar med sig av favoriterna hon har.
Hälsar Cari