3 okt. 2017

Grönkåls- och linsröra


Att jag aldrig tänkt på att man kan koka grönkål och linser samtidigt!?! Ett toppengott tillbehör till kött, fisk eller helt vegetariskt. På övre bilden åt jag röran till en fläskfärsbiff, på den undre serverade jag den till stekt ankbröst. Vardag eller fest spelar ingen roll för detta goda tillbehör!

Nu får ni inga exakta mängder, utan bara tillvägagångssättet. Allt beror ju på hur många som ska äta och vad som bjuds till.

Grönkåls- och linsröra 
Grönkål
Puylinser (helst), annars gröna linser
Olja
Vitlök
Balsamvinäger
Honung
Salt & peppar

Skölj och strimla grönkålen. Koka linserna med grönkålen i ca 20-25 minuter (provsmaka att du tycker linserna har rätt konsistens). Häll av allt i ett durkslag och skölj med vatten. Så långt kan det förberedas och hållas kallt tills det är dags att äta.

Inför servering pressar du vitlök i en kastrull med raps- eller olivolja. Fräs någon minut och tillsätt sedan linserna och grönkålen. Låt allt bli varmt. Smaka av puylinsblandningen med balsamvinäger, honung, salt och svartpeppar.


Inga kommentarer: