12 juni 2017
Gammelmosters kassler med ananas
En klassiker för många, en sjuttiotalsrätt. Kassler med risbotten, ananas och ost på toppen. Då vår blogg används mycket av våra barn när de letar efter mammas recept får en rätt som denna också sin plats!
Det var inte riktigt så här makens moster brukade göra den, men min yngste son gillar inte purjolök (vilket fanns i ursprungsreceptet) så jag har förenklat det hela.
Ing-Britts kassler med ananas
4 portioner
3 dl risgryn
600 g kassler
1 burk ananas i juice
3 dl vispgrädde
1 -2 tsk mald ingefära
1-2 msk dijonsenap
1 dl riven ost
Sätt ugnen på 250 grader och koka riset enligt förpackningen.
Skär kasslern i åtta skivor. Vispa grädden löst tillsammans med ingefära och senap.
Bred ut det kokta riset i en ugnsform. Lägg kasslerskivorna ovanpå och en skiva ananas på varje kassler. Bred ut grädden och strö över osten.
Grädda i 15 minuter och servera med en sallad!
Används kalla risrester bör ugnsvärmen vara lägre och tiden i ugnen längre.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar