3 maj 2016

Knäckepizza - smidigt och gott!

Vi provade både att ha skinkan med i ugnen och att lägga på den efter gräddning

Har ni provat knäckepizza? Det var en pizzabagare på TV4:s Nyhetsmorgon som gjorde sådan pizza för några månader sedan och vi tyckte att vi ville prova. Receptet krävde dock att man kunde ställa in enbart undervärme på sin ugn, vilket vi inte kan, och så hade vi ingen lust att göra någon av de fyllningar som gjordes på tv. Jag provade mig fram. Ett utmärkt sätt att snabbt få fram god pizza utan deg som ska jäsa. Fyllningen kan såklart bestå av det man vill ha eller det man har hemma, men så här gjorde jag:



Pizza på knäckebotten
En rund knäckeskiva per person
God tomatsås plus eventuellt extra tomatpuré
Ostar (vi tog cheddar, brie och parmesan)
Fyllningsförslag: skinka, tomat, babyspenat

Sätt ugnen på 220 grader om du bara ska grädda en pizza, men 200 grader varmluft om du ska grädda flera pizzor på en gång.
Bred ut tre rejäla matskedar tomatsås på knäckeskivan, lämna ytterkanten utan sås. Lägg på den ost du valt. Här kan pizzan gå in i ugnen och resten av toppingen läggas på efteråt.
Alternativt lägg på mer fyllning, t ex skivad tomat och skinka. Det är förrådet och fantasin som sätter gränserna!
Grädda pizzan i ca 12 minuter.
Kanten är fortfarande hård och spröd men mitten av brödkakan har mjuknat, så det går utmärkt att klippa pizzan i trianglar och äta med fingrarna om man så vill.

En lättgjord pizza med tortillabröd som botten hittar du här (länk).

Inga kommentarer: