Men så plötsligt lyckas
Pasta i paket
4 portioner
200 g pasta
1 rödlök, hackad
1 paprika, hackad
1 vitlöksklyfta
200 g skaldjur (räkor, kräftstjärtar, musslor, bläckfisk ...)
100 g rökt lax i strimlor
100 g färsk babyspenat
5 msk röd pesto
1 dl vitt vin
Fyra bitar bakplåtspapper, ca 30x30 cm vardera
Sätt ugnen på 200 grader.
Koka pastan. Blanda pesto, hackad/pressad vitlök och vin i en skål. Blanda försiktigt ihop alla ingredienser.
Blöt bakplåtspappren försiktigt och krama ur överflödig vätska. Fördela fyllningen mitt på de fyra pappren och knyt ihop hörnen så att paketen blir täta.
Ställ paketen på en plåt och värm i ugnen i 15 minuter. Servera gästerna paketen som de är och låt dem öppna sina egna paket.
Vill du förbereda? Låt då pastan kallna innan du blandar den med övriga ingredienser. Gör sedan iordning paketen och ställ dem på plåten som kan förvaras i ugnen, eller i kylen om det dröjer innan du ska ha middagen. Jag drar igång varmluftseffekten på 180 grader med de kalla paketen på plats och då är maten klar att servera efter 20 minuter, helt utan avslöjande dofter eller att någon sett något!
Jag är övertygad om att detta kan göras med annat än skaldjur, t ex mozzarella, soltorkade tomater, oliver & strimlad salami ...
1 kommentar:
Det är verkligen tur att du lägger in recept här! Jag lyckas mest testa ett och annat som vi har i vår samling och däremellan blir det mycket rester och lättlagat!
Kanske vi gemensamt kan få till ett inlägg nästa vecka? Eller så har vi full fart hela tiden :)
Skicka en kommentar