14 juni 2015

Smörgåstårta med sill

Midsommar och sill hör ihop, precis som jul och sill - och påsk och sill. Det här är ett annorlunda och väldigt gott sätt att äta sill på!



Sillsmörgåstårta
6st Hönökakehalvor
smör

Lager 1:
5 dl finriven Västerbottensost
1 dl finhackad gul lök
3 dl gräddfil

Lager 2:
6 stycken hårdkokta ägg (hackade)
vitpeppar plus lite salt
2 dl majonäs

Garnering:
0,5 dl majonäs
2-3 dl finriven grönsallad
3 burkar sill à 250 g, helst 3 olika sorter
0,5 dl finhackad gräslök
lite hackad rödlök


Smöra samtliga bröd på ena sidan. Lägg 2 av bröden på ett stort uppläggningsfat, så de bildar en rund botten.
Bred ut gräddfilen över botten och fördela sedan ut den rivna osten och den hackade gula löken ovanpå.
Lägg på 2 nya bröd och bred majonnäsen över dem, täck sedan med de hackade äggen, peppra och salta.
Lägg på de sista 2 bröden, bred på lite majonäs, ha på salladen. Täck med sill och lök.

Och vill ni inte ha silltårta så föreslår jag Anne-Lies goda smörgåstårta tidigare här i bloggen!

Inga kommentarer: