15 mars 2015

Rödbetor, linser och halloumi!

Har ni sett de färdigkokta vacuumpackade rödbetorna som äntligen kommit till vissa grönsaksdiskar? jag brukar köpa dem när vi är utomlands på semester och har saknat dem här hemma. För ärligt talat, hur kul är det både att koka rödbetor och sedan bli knallröd om händerna när de skalas?

Nu har jag kombinerat linssalladen (länk här) med dessa rödbetor. En gång behöll jag fetaosten, en annan stekte jag halloumitärningar istället. Gott!


Rödbets- och linssallad
3,5 dl Puylinser (eller vanliga gröna)
1 strimlad rödlök
200 g fetaost eller halloumi i bitar
400 g färdigkokta rödbetor
200 g småbladig sallad (ruccola, mangold, spenat etc)

Dressing:
3,5 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
2 msk dijonsenap
1 pressad vitlöksklyfta
salt och peppar

Koka linserna i rikligt med vatten, ca 20 minuter för Puylinserna. Blanda ihop dressingen.
Häll av vattnet och blanda de varma linserna med rödlöken och dressingen och låt svalna. Hit kan man förbereda.
Strax innan servering tillsätts övriga ingredienser. Väljer du halloumi så steks tärningarna i lite oliv- eller rapsolja så att de får fin färg. Salladen serveras med fördel rumstempererad.

Jag har också varierat mig genom att inte ta dijonsenap utan välja en olja med ingefärs- och citronsmak (från A L'Oliviers), det blev en helt annan sallad - nästan ännu godare!


2 kommentarer:

JaanaM. sa...

Mums med rödbetor ju!

Ulla Anderstedt sa...

Det här receptet tar jag till mig, har sett färdigkokta rödbetor i affären. Linser är ju också så nyttigt, det verkar gott! Tittar in och önskar dig en skön helg! Äntligen har målaren gett sig iväg, det tog fyra dagar. Är nöjd med resultatet. Har värk i en axel efter allt fejande. I eftermiddags kom dotter K och flyttade tillbaka möbler i vardagsrummet. Nästa vecka ska jag på middag till min bror och på teater med dotter M (Stadsteatern).