25 feb. 2015

Kokos- och hallonkaka

Influensan har slagit till här hemma, som på så många håll i vabruari. Dock finns här inga att vabba för utan jag får helt och hållet ta hand om mig själv. Innan febern slog till med full kraft hann jag baka en kaka, till de friska sönernas stora glädje.


Kokos- och hallonkaka
150 g smör
4 dl mjöl
4 dl socker
3 dl kokosflingor
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
3 dl mjölk
5 msk hallonsylt

Sätt ugnen på 180 grader. Smörj och bröa en springform, alternativt använd kokosflingor istället för ströbröd.
Smält smöret.
Blanda de torra ingredienserna, rör därefter ner ägg, mjölk och smält smör. Häll smeten i formen och klicka över hallonsylten.
Grädda i 40-50 minuter tills kakan stannat och fått fin färg. Sylten gör den lite kladdig, så att testa med provsticka fungerar inte så bra.
Sikta florsocker över den avsvalnade kakan.

Inga kommentarer: